Akut hjälp när det behövs

23 november 2021 patrick pettersson

editorial

En olycka händer allt för lätt. Man kan vara ute på en joggingtur och ha oturen att ramla på något, eller så är man ute och cyklar och faller med den. Om olyckan är framme och man skadar sig så behöver man hjälp. Skulle du ramla och du inte kan stödja på ditt ben, så åker du akut in till akutmottagningen för att röntga benet. Detsamma ska man göra om man skadar sig i munnen. En skadad tand behöver akut omsorg för att kunna reparera sig så bra som möjligt. 

För att inte tala om att det är otroligt smärtsamt att skada tänderna. Det är många nerver där och mycket som kan göra ont. Vid en skada behöver man akut hjälp, vilket man kan få av hos akuttandvården. Ett akut tandläkarbesök behöver inte bara vara på grund av en skada. Det kan också vara på grund av smärta och infektion. Allt för många nonchalerar den smärta som kommer då och då, tills det inte längre går att stå ut. 

 

image

Ta tänderna på allvar

Att gå runt med tandproblem kan vara rakt av farligt. Infektioner kan om man har otur sprida sig. Huvudet sitter så nära att det absolut inte är någonting att testa turen på. Dessutom gör det ju väldigt ont om man har tandvärk. Hos https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar kan du få hjälp att bli kvitt din tandvärk och dina problem. De tar hand om dig vare sig du vill ha mottagningen som din ordinarie eller om det är för det akuta besöket. 

Har man redan sin ordinarie tandläkare, så kanske man helst går dit. Men det är inte alltid lägligt att vänta på tid hos sin ordinarie tandläkare. Behöver man akut hjälp, så är det akut hjälp man ska få. Tänderna är viktiga, ta väl hand om de för din hälsas skull.

Fler nyheter