En springcykel ger barnet möjlighet att träna balansen och andra förmågor

08 februari 2022 Cecilia Olsson

advertorial

En springcykel är ett tvåhjuligt fordon utan pedaler som är perfekt för ett litet barn som behöver träna upp balansen. Springcykeln fungerar så att barnet tar sig framåt genom att springa medan det sitter stabilt på cykelns sadel.

Det gör att de allra flesta barn tycker att springcykeln är riktigt rolig att leka med samtidigt som den är nyttig för barnets utveckling. Det är såklart även ett utmärkt sätt för barnet att öva sig innan det är dags att lära sig cykla på riktigt.

Springcykeln är bra på många sätt

Förutom att springcykeln är bra att öva sig på för att kunna börja ta sig fram på en cykel med pedaler så tränar den även upp andra förmågor. Balansen är som sagt en av de främsta förmågorna som tränas med en springcykel, men de tränar även rörelsekoordinationen och reaktionsförmågan hos barnet. Springcykeln ger dessutom barnet känslan av att kunna röra sig fritt.

springcykel

Var hittar man en springcykel?

Lekakademin är en webbshop som inriktat sig på lärande och utvecklande leksaker. Det gör att de såklart även har tagit in ett brett sortiment av springcyklar eftersom det är vad man verkligen kan definiera som en lärande och utvecklande leksak. Lekakademin är dessutom noga med att bara ta in kvalitetsprodukter som är 100% säkra för barnet att leka med.

Hur ska man tänka för att välja rätt springcykel?

I det breda sortimentet hos Lekakademin finns flera populära springcyklar och de håller ständigt koll på marknaden för att kunna erbjuda de mest stabila och ergonomiska cyklarna. För att hitta rätt bland alla alternativ så finns det tre saker man bör fundera över; ska det vara luftfyllda däck eller solida hjul?

Vill man ha handbroms eller ej? och hur stor ska springcykeln vara? Utifrån det kan man leta fram en passande springcykel som kan utveckla barnets förmågor.

Fler nyheter