Ett modulhus kan vara lösningen på er lokalbrist

Ett modulhus kan vara lösningen om ni tillfälligt behöver mer plats eller fler lokaler i er verksamhet. Många tänker kanske på byggbaracken eller boden när de hör talas om tillfälliga lokaler, men de alternativ som erbjuds idag håller en helt annan kvalitet och förtjänar därför att kallas just modulhus eller paviljonger. Idag används de inom verksamheter som skola, förskola, boende, vårdavdelning, fritidscenter, lager, kontor och verkstad. Att de används inom viktiga verksamheter som exempelvis skola och vård beror på att modulhusen har samma höga kvalitetsstandard som andra nybyggda lokaler.

 

Lätta att placera och anpassa efter verksamhet

En stor fördel med modulhus är att de är lätta att placera och kan ställas nästan var som helst. Flexibiliteten är stor och modulhusen kan även byggas upp på höjden och bli till ett flervåningshus. Användningen av modulhus anpassas helt efter den verksamhet som de ska användas inom. Används husen i förskoleverksamhet är det ofta viktigt att de är ordentligt ljudisolerade. För vård och omsorg behöver både komfort och säkerhet fungera optimalt. Lika snabbt som man kan sätta upp ett modulhus kan man sedan också plocka bort det om behoven skulle ändras.

 

Titta på flera referensobjekt innan ni bestämmer er

Det går att både hyra och köpa modulhus. Är lokalbristen bara tillfällig så är det oftast enklare och billigare att bara hyra. Vänd er till några olika uthyrare av modulhus för att jämföra både hus och priser. Ofta kan man hitta både referenser och referensobjekt på de olika företagens hemsidor. Åk också ut och inspektera på plats och se till att ställa frågor, speciellt om det är modulhus i liknande verksamhet som ni själva har. Finns det kanske något som kan förbättras? Idag är det viktigt att tänka på hållbarhet och användning av miljövänliga material i de lokaler man hyr, så titta även på detta då ni jämför olika leverantörer.