Fisken nappar även i kyla

11 november 2019 Mikael Barani
Fisken nappar även i kyla

Ljudet av vatten i rörelse är ett av livets mest fantastiska soundtrack. Kanske kommer det från när vi låg i våra mammors mage. Tryggt vaggade och omhändertagna i detta varma universum, omgivna av varmt vatten.

Livet är sedan, som de flesta vet, allt annat än bekvämt i alla lägen. Kanske är det därför som vi gärna återvänder till vattnet – denna eviga källa till liv. Alla vet hur skönt det är att sänka ned sig själv i ett varmt bad, eller en jacuzzi utomhus i pinande vinterkyla. 

Här i Norden har vi också ett speciellt förhållande till sjöar.
Eftersom våra sjöar i de flesta fall ramas in av träd så känns de alltid lite som hemliga oaser för de utvalda få. Om de nu inte råkar befinna sig centralt, ha en sandstrand och det är sommar. Men annars är det lite som att upptäcka en oas dit få tar sig.
Speciellt under årets kallare del. Då kan man verkligen få avnjuta av stillhet och lugn helt ensam om man åker ut till en skogssjö.

För de hugade är hösten och vintern ett ypperligt tillfälle att fiska. Nu brukar man som sagt få ha sjöar för sig själv, men när det blir kallare så får man definitivt ha sjöarna för sig själv. 
På något sätt rimmar flugfiske på något sätt så väldigt väl ihop med denna känsla av skandinaviska minimalism som sjöar under hösten innebär.
Visst, man får ta på sig lite mer än på sommaren om man ska kliva ut i vattnet. Men annars är det inga problem.

Den som binder sina egna flugor hittar allt rörande flugbindning i Göteborg på Flugfiskeshopen.se.
Här finns både materiell och kunskap för att åka chanserna till fiskelycka, oavsett vilken tid på året som du föredrar att fiska.

Skulle du ändå sakna något så kan butiken ta hem det mesta.

Fler nyheter