Hur man väljer kakel till badrumsrenoveringen i Värmland

22 mars 2022 patrick pettersson

editorial

De flesta som ska renovera badrummet väljer att kakla väggarna. Med eftersom badrummet ska hålla i många år gäller det att planera noga. Gör upp en budget över hur mycket renoveringen får kosta. Det finns nämligen mycket kakel som är fint, också sådant som är handmålat och som kostar därefter. Med en budget vet man i vilken prisklass man ska leta och det blir mycket lättare. 

Men innan man börjar leta efter kakel ska man helst ha bestämt hur stora kakelplattor man vill ha. Den klassiska kvadratiska plattan blir aldrig fel och vill man ha en mer exklusivt känsla ska man satsa på riktigt stora kakelplattor ända upp i taket. Men har man ett mindre badrum med lågt i tak kan man med fördel montera stående rektangulära kakelplattor. Det får taket att uppfattas som mycket högre upp än vad det egentligen är. 

 

kakel

 

Billigare att köpa kaklet från plattsättaren

En badrumsrenovering kräver rätt slags hantverkare, annars gäller inte hemförsäkringen om det skulle bli fel och uppstå fuktskador. Det krävs också en del vana och erfarenhet för att sätta kakel jämnt och få till en perfekt helhet. Smidigast kan vara att anlita ett byggföretag som är experter på badrumsrenovering, kakel och klinkers. Sök på nätet på exempelvis “kakel värmland”. Här är ett av de byggföretag som kommer upp när man googlar: https://www.xn--kakelivrmland-hfb.se/kakel-varmland.

Ett byggföretag som har plattsättning, kakel och klinkers som expertområde kan också hjälpa till att välja rätt material. De flesta byggföretag erbuder ett kostnadsfritt hembesök i samband med att man ber om en offert. Det är ett utmärkt tillfälle att också få goda råd och tips om ytskikt och annan badrumsinredning. Ganska ofta kan man även köpa kakelplattorna via dem och på så vis få ett mycket bättre pris än om man själv hade vänt sig till en badrumsbutik eller byggvaruhandel.

Fler nyheter