Kontorsstolar – A och O på kontoret

27 april 2019 jonas olsson
Kontorsstolar – A och O på kontoret

Ett kontor består av många saker – datorer, skrivbord, kaffemaskin och inte minst kontorsstolar. De är viktiga för att man ska känna sig bekväm och inte få ont i ryggen. På ett kontor sitter man flera timmar i sträck, 5 dagar i veckan därför är just kontorsstolen av väsentlig betydelse.

En bra kontorsstol ska bland annat ha armstöd, höj- och sänkbar sits. Visas föredrar att även ha en gungmekanism som lugnar sinnena och kroppen. Hos Valueshop.se hittar du ett stort produktsortiment av kontorsstolar som passar alla stilar och de flestas preferenser.

 

Ergonomiska stolar

De som jobbar på kontor får i vissa fall ont i ryggen och nacken, något som ofta leder till huvudvärk och andra obehagskänslor.

Dessa problem kan undvikas genom att hålla ryggen rak när man sitter och jobbar. En ergonomisk stol är nästan ett måste för stillasittande jobb. Stilmässigt kan man även hitta bra varianter som är både snygga och bekväma.

Även om du nu skaffat en ergonomisk stol så bör du alltid tänka på att ta små pauser för att sträcka ut ben, armar och nacke.

 

Välj rätt kontorsstol

Att välja rätt kontorsstol kan kännas lite svårt. Speciellt idag då det finns så stort utbud. Som tur är brukar de flesta affärer har kunnig och trevlig personal som kan leda en till det rätta valet.

Tänk på att skaffa dig en kontorsstol som passar dig bra, har rätt stöd och justerbar höjd. Samma gäller även lutningen och en eventuell gungningsfunktion.

Visserligen spelar priset en stor roll, men tänk på att du investerar för en längre tid och i något som kommer att hjälpa dig att må bra och arbeta på ett mer effektivt sätt.

 

Fler nyheter