Så får du mer tid

30 juli 2020 Mikael Barani

Tid och tålamod.
Det är två saker som vi aldrig kan få tillräckligt av. 
Kanske kan vi dock få mer tid genom att träna upp vårt tålamod?

Ja rent fysiskt är det såklart inte möjligt att få mer tid. Eller i varje fall inte få tillbaka tid som redan har förflutit.
Tänk om det vore så enkelt som att låta bli att lämna in armbandsuret på klockreparation när visarna har stannat?

Däremot så kan vi ju faktiskt se till att frigöra mer tid i framtiden. 
Kanske har många redan gjort det i och med den pandemi som vi lever i.

Distansarbete verkar överlag vara ett fenomen som är här för att stanna – till olika utsträckning. Flera företag rapporterar att detta har fungerat väldigt bra och att deras anställda är nöjda med att sitta hemma och arbeta.

Naturligtvis finns det undantag. Vi är trots allt sociala djur. Att träffa varandra, fysiskt, är en del av mänskligt välmående
Samtidigt så får vi alltså tillgång till mer tid när vi inte längre behöver pendla till jobbet. Arbetar vi effektivt kan vi också vara färdiga med dagens sysslor snabbare än på jobbet. 

Hur spelar då tålamod in i detta? Jo genom att tänka långsiktigt, och frångå dagens ofta dopamindränkta tillvaro, kan vi skapa långsiktiga planer. Istället för att jaga nästa tiosekundersklipp på sociala medier så kan vi ge oss själva utrymme till att fundera på vad vi vill få ut av livet.
Genom att ha långsiktiga mål, och delmål längs vägen, så blir resan på något sätt långsammare.

När vi inte längre bedövar våra sinnen med underhållning så swishar inte timmarna förbi – utan de guppar fram i ett makligt tempo.

Detta är högst ovetenskapligt förstås. Däremot så går känslan att bevisa genom att själv sätta upp mål – och planer för att uppnå dessa. Sedan är det bara att börja arbeta för att förverkliga våra drömmar och liv.

Fler nyheter