Sänk bilen och få en härlig sportbilskänsla

01 maj 2019 jonas olsson
Sänk bilen och få en härlig sportbilskänsla

Många drömmer om att kunna köpa och köra sin egen sportbil, något som man för det mesta inte har råd med. Sportbilar ses av de flesta som en lyx och är i många fall en riktig önskedröm för den bilintresserade. Men nu finns det en möjlighet att billigt, med coilovers, sänka sin egen bil och få samma coola känsla och dessutom få många fördelar på köpet. Coilovers är helt enkelt ett slags ställbara fjäderben, en kombination av fjäder och stötdämpare i ett. De finns i flera utföranden och prisklasser och väljs för att passa till det aktuella bilmärket.

 

Bättre väggrepp och bränsleekonomi

Genom att bilens tyngdpunkt blir lägre får man ett stadigare väggrepp. Eftersom luftmotståndet och turbulensen under bilen minskar går det åt mindre bränsle. Det är alltså en ren bonus att bilen dessutom blir mer energisnål. Det är också praktiskt att kunna ställa in höjden beroende på var man kör, oavsett om det är på en rallybana, en slät väg eller på ett ojämnt eller slaskigt underlag. Man kan också själv justera bilens dämpning beroende på hur hårt underlaget är. Om man är mycket bilintresserad är det givetvis värdefullt att själv kunna reglera bilens köregenskaper. Man är alltså flexibel beroende på vilka körvanor man har.

Coilovers för den riktigt bilintresserade

Många bilägare tycker att det är coolt med coilovers, eftersom bilen då ger ett mera strömlinjeformat intryck. Med justerbara nedre infästningar kan man åka riktigt lågt. Det som är viktigt är att utrustningen ska vara anpassad till bilens axeltryck, så att det blir rätt när man väljer. Även om coilovers är billiga kan man, om man vill lägga till lite mer, välja ett mera påkostat utförande. Därför finns det alla möjligheter att sänka bilen, köra stadigt och ligga lågt på vägen till ett rimligt pris och dessutom få en sportbilskänsla på köpet.

Fler nyheter