Sockerfri choklad är ett bra alternativ för chokladälskaren som vill dra ner på socker

07 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

Choklad är en stor favorit hos väldigt många och förtärs gärna i alla dess former. Det är väldigt gott att stoppa i sig en chokladbit när man känner att energin dalar på eftermiddagen eller äta en god chokladdessert när man avnjuter av en trevlig middag. Choklad är god att äta som den är och även att använda som ingrediens, det är helt enkelt en mycket välsmakande och användbar produkt. Dessvärre är choklad oftast fullproppad med tillsatt socker, något som inte är så bra för kroppen.

Det är klokt att minska intaget av tillsatt socker 

Det kan vara bra att minimera sitt intag av tillsatt socker, eftersom det är en produkt som inte tillför något bra till kroppen och ofta är kopplad till övervikt. Det kan dock kännas väldigt tungt för en chokladälskare att helt sluta med choklad för att minska på sockerintaget, och det behöver man inte heller göra. Man kan helt enkelt välja choklad utan tillsatt socker istället, då kan man fortfarande njuta av det goda samtidigt som man håller sockerintaget på en bra nivå. 

image

Bra alternativ utan socker som fortfarande smakar gott 

Easis är ett företag som vill att det ska finnas bra alternativ till produkter fyllda med tillsatt socker. Därför har de tagit fram ett brett sortiment av produkter som är utan tillsatt socker och istället innehåller sötningsmedel och/eller naturliga sockerarter. Hos Easis hittar man allt från choklad, proteinbars och kakor till såser och frukostprodukter. 

Choklad utan tillsatt socker kan vara till god hjälp när sockersuget ger sig tillkänna 

Dra ner på det tillsatta sockret och välj istället sockerfri choklad när sötsuget slår till. Easis choklad kan även användas som ett sockerfritt alternativ i goda desserter och de har till och med chokladkrämspålägg utan tillsatt socker som kan ätas som det är, eller användas som ingrediens i något gott.

Fler nyheter