Tandläkare för barn och vuxna i Järfälla

19 februari 2022 patrick pettersson

editorial

Tänderna är viktiga och dem ska man vara rädd om. Daglig tandborstning morgon och kväll för barn och vuxna är det bästa och det som rekommenderas. Som vuxen ska man helst också en gång om dagen använda tandtråd. Men för att säkerställa en god munhälsa måste man även med jämna mellanrum gå till tandläkaren för kontroller.

Hur ofta man behöver besöka en tandläkare beror på vilka behov man har. Ett barns första besök hos tandläkaren sker oftast vid tre års ålder. Därefter brukar det räcka med att barnet går till tandläkaren vartannat år, förutsatt att barnet inte genomgår en behandling som kräver tätare besök. 

Vuxna utan problem med tänderna ska helst besöka tandläkaren vart tredje år. Längre än så ska det helst inte gå mellan besöken. Detta för att tandläkaren ska hinna upptäcka och åtgärda eventuella fel i ett tidigt stadie. Väntar man förvärras problemen och det blir svårare och mer kostsamt att åtgärda felen.

 

Tandläkare Järfälla

 

Det ska vara enkelt att ta sig till tandläkaren

Det är viktigt att man har en tandläkare som man trivs med och som man litar på. Då blir det lättare att gå dit och man hoppar inte lika lätt över besöken. Många gånger kan det underlätta att inte ha så lång resväg till tandläkaren. Det bästa är att hitta någon i närheten av där man bor, jobbar eller går i skolan. Om inte ska det i alla fall vara enkelt att ta sig dit med tunnelbana, buss eller bil. 

Ibland kan det vara smidigt om alla i familjen kan gå till samma tandläkare, och det finns tandvårdskliniker som behandlar både barn och vuxna som exempelvis magicaldental.se. Det kan vara bra att känna till att man har rätt att själv välja vilken tandläkare man vill gå till och att man kan välja både mellan privattandläkare och Folktandvården.

 

Fler nyheter