Tandläkaren – en nödvändighet

20 maj 2019 jonas olsson
Tandläkaren – en nödvändighet

Att besöka en tandläkare kan kännas lite skrämmande speciellt om man har en inbyggd rädsla för tandläkarstolen och allt som kan hända en där. Även om rädslan infinner sig och man helst vill hoppa över kontrollbesöket får man ta sig i kragen och gå till kliniken i alla fall.

Tandläkarkontroller är en nödvändighet. Hoppar du över dem och drabbas av karies kan det hända att problemet förvärras. Hål i tanden kan lätt leda till rotfyllning och det kan vara riktigt smärtsamt.

Därför bör du alltid se till att gå till tandläkaren när du får ditt årliga besked.

 

Innan tandläkarbesöket

Finns det något man ska tänka på inför besöket hos tandläkaren? För det första ska du kontrollera att du skrivit in den rätta tiden och datumet i en reminder i telefonen. Nästa steg är att ta ledigt från jobbet eller skolan.

Borsta alltid tänderna innan besöket. Har du inte tid att göra det hemma kan du alltid ta med dig tandborste och tandkräm och borsta tänderna i kliniken.

Har du några frågor eller funderingar så är det en bra idé att skriva upp dem så du inte glömmer något viktigt. Alla dessa råd gäller även för besöket hos tandhygienisten.

 

Mer än tandvård

Vissa tandvårdskliniker erbjuder mer än bara ren tandvård såsom behandling av karies, rotfyllningar och tandlossning. En del tandläkare i Järnfälla jobbar på just en sådan klinik. Mer information om kliniken hittar du på följande webbsida: https://www.glorident.se/

Förutom tandvård kan du även få hjälp med tandreglering, implantat och protes.

Implantat behövs när man ska ersätta en eller flera tänder. Tandimplantat opereras in i käkbenet då dessa anpassas till patienten.

Protes är också en tandersättning och föredras av vissa patienter framför implantat.

Tandreglering kan behövas om du har sneda tänder. Dessa kan leda till problem med munhälsan. En tandreglering ger dig ett vackert leende som du vågar visa upp.

Fler nyheter