Välfungerande lås för din trygghet

Välfungerande lås för din trygghet

Ibland är oturen framme och man står framför ytterdörren utan nyckel. Eller så går låset sönder och man blir inlåst i stugan eller lägenheten. Ibland går nyckeln av eller slutar fungera. Oavsett omständigheter är det ingen rolig situation att hamna i och när man väl står där vill man sannolikt ha hjälp så snabbt som möjligt. Tur då att det finns hjälp att få!

 

Ta hand om dina lås och nycklar

Att låsen och dörrarna i våra vardagsliv, såsom låset på ytterdörren, fungerar som de ska är något man lätt tar för givet. Men ibland är olyckan eller oturen framme. Det finns dock en del man själv kan göra för att minska risken för att låset eller nyckeln börjar krångla.

Om det känns trögt när du försöker få in nyckeln i låset kan det betyda att låset behöver smörjas. Låsspray eller olja finns att köpa lite varstans och självklart hos närmsta låssmed. Med hjälp av den kan du smörja låset och förhoppningsvis kan nyckeln sen placeras och vridas om i låset utan problem igen. Ett annat problem som kan uppstå är att nyckeln plötsligt inte passar i låset längre. Det kan bero på att nyckelns tänder blivit lite böjda eller nötta. Du kan prova att försiktigt böja dem och sen testa en gång till. 

Om du har provat att smörja låset, försiktigt böja nyckelns tänder eller båda och, eller om nyckeln rentav gått av finns det inte så mycket mer du kan göra på egen hand. Då är det dags att ringa efter en låssmed!

När du behöver ringa låsjour

Runtom i landet finns det låssjourer som kan rycka ut när du behöver hjälp med ett lås. Låsman AB är ett företag med erfarna låssmeder som kanske passar dig som söker efter hjälp med låsöppning i Stockholm. De har en låsjour som finns tillgänglig dygnet runt. Tur är väl det, för lås som krånglar tar aldrig helg eller ledigt! Läs mer här: http://www.lasman.se/