En favorit – parfym

26 juli 2019 jonas olsson
En favorit - parfym

Att välja en parfym kan kännas lite knepigt då utbudet är väldigt stort och varierat. Det finns olika affärer som koncentrerar sig på att erbjuda branschens nyaste och coolaste parfymer och vill man vara trendig är det dit man ska vända sig vid val av parfym. Sephora är ett bra exempel på en kosmetikkedja där man kan välja en bra parfym. https://www.sephora.se/parfym/ är ett länktips som leder dig raka vägen till kollektionen. Väljer du någon av dem kan du gott säga: Jag köpte min favorit parfym från Sephora.

 

 

 

Så håller din parfym längre

Ok, nu har du valt din favorit parfym men hur gör du så att den håller längre? För det första bör du spraya på återfuktad hud. Har du torr hud kan du smörja in dig med lotion innan du applicerar doften. Då är huden mottaglig och parfymen håller längre. För att parfymen ska hålla längre bör den även förvaras rätt. En del brukar ha sin parfym i badrummet men det är tyvärr fel. Parfymer är känsliga för starkt ljus, fukt och temperaturskillnader. De ska helst hållas borta från direkt solljus då de tappar sin doft snabbare. Ett passande ställe att förvara sin parfym är faktiskt garderoben.

 

Parfymens historia

Parfymen som produkt har funnits väldigt länge. Dess historia går tillbaka 5000 år till egyptierna. De använda parfym i samband med sina i religiösa ceremonier. De gamla egyptierna använde parfymer under balsameringsprocessen när någon avlidit. Romarna i sin tur använde parfym för sitt badvatten. Grunden för våra mer moderna och syntetiska parfymer lades under 1800-talet. Att tillverka och förvara parfymer kräver stora kunskaper inom organisk kemi. Dessa kombineras i sin tur med kreativt tänkande för att skapa lyckade kombinationer med olika doftämnen. Idag är parfymindustrin väldigt utvecklad och framgångsrik. Man kan hitta produkter som passar olika årstider, hudtyper och till och med personligheter.

Fler nyheter