Ett drömboende i skärgården

Ser du framför dig hur ni äntligen har funnit ert drömboende i skärgården? En söt lite stuga på en helt egen ö. Här kan ni äntligen få det lugnet som ni så länge längtat efter och drömt om. På er ö finns stugan, en båtplats, ett utedass och underbar natur. De tidigare ägarna brukade ta med dunkar fyllda med dricksvatten från stan. Ni bestämmer er för att rena vattnet direkt från Östersjön och omvandla det till dricksvatten. Med dagens teknik för vattenrening är det fullt möjligt och ack så bekvämt. Då blir sommaren mer avkopplande för alla. 

 

När ni flyttat in

När sommaren är kommen och ni äntligen flyttar ut på heltid till er egna lilla tillflyktsort är lyckan total. Möte med ett företag som fixar vattenrening norrtälje är planerat och än så länge fraktar även ni dunkar från stan. Vid ert första möte med vattenreningsföretaget går ni igenom de steg som behöver genomföras för att rena Östersjövatten till dricksvatten. Rekommendationen blir en avsaltningsanläggning som är anpassad för just vatten från Östersjön. Genom att installera en sådan lösning får ni rent dricksvatten och en kapacitet på 100 liter i timmen så alla i hela familjen kan duscha, samt att ni har kapacitet att även diska och tvätta dagligen.

 

 

Hur går det till?

En avsaltningsanläggning är en helt miljövänlig process som bygger på att vattnet filtreras genom olika membran. Systemet är självrengörande och har därmed också en lång livslängd. I en avsaltningsanläggning ingår högtryckspump, flödesmätare, manometer och en manöverkontroll. Manövermaskinen kan antingen placeras hängande på väggen eller på en hylla där den är lättillgänglig, medan distributionspumpen kan placeras på själva bufferttanken eller direkt på golvet. Pumpen som tar upp sjövattnet placeras lämpligast på golvet. Anläggningen må kräva lite plats, men är som sagt självrengörande och kommer innebära så mycket mer bekvämlighet på er egna lilla ö.