Festen som slutade med billackering i Staffanstorp

Det klassiska har hänt. Troligen har du sett det på en film. Dina föräldrar har rest bort över helgen och du har bjudit hem några vänner på fest. De där vännerna som har en tendens att mångdubblas, när ryktet går på stan. Men du var ändå inte orolig, för det började ju så lugnt. Ni satt och pratade och spelade lite musik. Och vad skulle egentligen kunna hända? Ni är ju inte några barn längre utan faktiskt snart vuxna, med era sjutton år.

Förutom en av kompisarna som ju faktiskt har fyllt körkort. Eller fyllt arton år, som det också kan heta. Ute i köket fastnar du med ett par kompisar, när du ska fylla på skålen med chips. Det är precis då som du hör smällen utifrån. En kort millisekund känner du hur hjärtat stannar, men sedan blir du lugn. Det är ju inte ni, för alla vännerna sitter ju i vardagsrummet. Trodde du, i alla fall. Det fattas tre personer och nyckeln till familjens sportbil.  

Brevlådan, staketet och den röda bilen

Nu är frågan vad som egentligen är värst. Är det den totalkraschade brevlådan? Staketet som lutar från uppfarten och till grannens tomt? Den stora repan på familjens röda stolthet: sportbilen? Eller hjärtslagen som du inte längre känner av? Efter att ha samlat dig en stund och pratat med den snälla grannen, som lovar att hjälpa dig med staketet, så vet du vad du ska göra. Du tar upp mobilen och letar snabbt efter billackering i Staffanstorp.  

Svaret i andra änden av telefonen gör dig nervös men det är bara att dyka i. Så du berättar vad som hänt. Och snabbare än du tror får du beskedet att du kan komma dit redan på måndagen. Så innan föräldrarna kommer hem kan du ha bilen repfri och med heltäckande färg