Kompressorer för olika ändamål

26 juli 2019 jonas olsson
Kompressorer för olika ändamål

En kompressor används inte enbart på verkstäder och inom industrier utan även av privatpersoner. En kompressor kan användas för många olika anledningar. Den kan pumpa upp ballonger till kalas, bollar och däck, och den kan driva tryckluftsmaskiner industriellt. Därför finns det självklart olika kompressorer för att hantera olika sorters av jobb. Letar du efter en sida att köpa eller hyra kompressorer på är ett länktips:  http://easyair.se/. Exempelvis Chicago Pneumatic har ett av marknadens största utbud av kompressorer och levererar material av högsta kvalitet. Därför kan de också lämna en garanti på fem år.

 

Hyra eller köpa kompressor?

Om du inte är helt säker på om du behöver köpa en kompressor kan du istället välja att hyra en. Detta är ett perfekt alternativ eftersom du då kan testa olika kompressorer för att se vilken som passar dig och dina behov bäst. Du kan dessutom under din hyrtid byta ut olika modeller tills du hittar den som är bäst för dig. Till de flesta uthyrningsföretagen betalar du en månadssumma, och du kan sedan i slutet av hyrtiden välja om du vill köpa kompressorn eller inte. 

Olika sorter av kompressorer 

För privatpersonen som enbart planerar att använda sin kompressor då och då är en liten kompressor det bästa valet. Den har en kapacitet på 24 liter och är den som används mest av privatpersoner. Om du har behov av att till exempel driva spikpistoler är det istället en mellanstor kompressor du borde köpa. Denna har dubbelt så stor kapacitet på 50 liter. Om du istället har ett behov av en kompressor för att använda i en verkstad är det en stor kompressor på 100 liter du borde skaffa. Det finns dessutom oljefria kompressorer. Om du inte är helt säker på vad du behöver kan du prata med din leverantör om detta för att få rekommendationer. 

Fler nyheter