Låt dina barn prova på ponnyridning i Stockholm

31 maj 2021 patrick pettersson

Så fort ett barn är tillräckligt stort för att sitta, kan du låta barnet prova på att sitta på en häst. Antingen har du en häst själv, eller så söker du upp en chans för barnet att prova på att rida en tur på en ponny. Det kan vara vid ett evenemang som en cirkus eller en stadsfest. Eller så tar du med barnet för att få prova på att rida på en ridskola. Och så fort barnet har blivit så pass stort att det kan rida själv så finns det barngrupper att vara med i.

Det vanliga är att barnen kan börja på ridskola när de är runt sju år gamla. Hästarna de då får rida på är små shetlandsponnyer, som passar för mindre barn. Dessa små hästar kan barnen sedan fortsätta rida på så pass länge som barnet vill och är lagom stort för hästarna. Därefter brukar man börja vandra uppåt i storlek på hästarna, i samma takt som barnen blir större. Och de största ponnyerna, som kallas för D-ponny, kan till och med mindre vuxna rida på.  

 

Skillnad på ponny och ponny

Det som kallas för ponny är en häst som är av en mindre modell. Men gränsen mellan ponny och häst går också på mankhöjden och har inte med ras att göra. Den största anledningen till att man delar in ponnyer olika, och i skillnad till hästar, är hästhoppning. Det är en sport där man tävlar mot varandra beroende på hur stora hästar man har. För det är ju självklart att en liten shetlandsponny inte kan hoppa lika högt som en stor häst.

Men vid en lektion i ponnyridning i Stockholm, hos https://www.swartlingsridskola.se/, så kan det vara hästar och ponnyer av alla storlekar. Det enda man utgår ifrån är att alla eleverna är på samma kunskapsnivå. 

Fler nyheter