Livskvalitet är värt mer än man tror

02 oktober 2019 jonas olsson
Livskvalitet är värt mer än man tror

Vissa platser är helt enkelt bättre än andra. Att bo i Jordbro, Biskopsbergen, Skäggetorp, Hageby och många andra platser utanför storstäder är inte okej. Varför gör man då det? De allra flesta är överrationella när de väljer bostadsort. Det ska vara si och så många minuter till jobbet, si och så många meter till affären. Det ska finnas parkering och en skola inom cykelavstånd. Och eftersom de flesta saknar ekonomiska medel att bo mitt i staden så hamnar många i sovstäder med destruktiva miljöer och sociala problem. Praktiskt går före det som man egentligen vet är det bästa.

 

 

Att välja vad som verkligen är viktigt

 

Istället för att lista alla krav så bör man fundera på vad man verkligen vill. Trygghet, vacker miljö och bra skolor borde väga över ett par minuters mindre pendlingsavstånd eller ett större urval pizzerior inom gångavstånd. Bo som man vill bo och lev som man vill leva. Att sitta på bussen ett par extra minuter är ett lågt pris att betala för livskvalitet. Många av våra storstäder har områden som ligger nära staden där man kan ha en mycket högre livskvalitet än vad som erbjuds i sovstäder.

 

Skärgården som bostadsort

 

Främst av alla stadsnära kvalitetsmiljöer är för de flesta skärgårdarna utanför Göteborg och Stockholm. Att hyra en lägenhet på Hönö eller Öckerö av Öckeröfastigheter är inte dyrare än motsvarande i Biskopsbergen. Norrtälje, Ekerö och Värmdö ger motsvarande möjligheter åt dem i Stockholmsområdet. Frisk luft, vacker miljö och en rikare fritid gör oss inte bara nöjdare och gladare. Vi och våra barn kommer att prestera bättre, vara friskare och på sikt även ha bättre betalt än de som trälar på pendeln, spårvagnen och tunnelbanan. Dessutom trivs man så pass bra hemma så att många utför en stor del av sitt arbete i hemmet och slipper helt pendla till jobbet.

Fler nyheter