Nya däckdimensioner

19 maj 2020 jonas olsson

När man ska köpa nya däck så är det en hel del att fundera på. Däck finns att köpa för några hundralappar och upp till tiotusentals kronor, beroende på om man köper begagnat eller nytt. Vad man än väljer så är det oerhört viktigt att köpa däck som passar till bilen. Om man väljer att köpa själv istället för att gå genom däckverkstaden, så kan man kontrollera vad det står på däcken som redan sitter på. Eller så går det genom att göra en sökning av märke, modell och tillverkningsår, ta reda på vilka dimensioner som man kan välja bland.

 

Hjälp hela vägen

Däckbyte i Ramnäs kan man göra lätt och enkelt genom att kontakta däckverkstaden när det är dags. Har man inte egna däck att byta till, så kan man köpa de nya däcken genom däckverkstaden om man vill. På det sättet kan man få hjälp hela vägen när det gäller bilens nya däck och behöver inte göra något mer än att bara boka tid och dyka upp. Viktigt är dock att i förväg även meddela däckverkstaden ifall man vill köpa däck samtidigt, så de har de däcken som behövs hemma på hyllan.

Välkända eller billiga

Vid köp av däck är det lätt att falla för reklam och goda råd från släkt och vänner, många har tips att ge. Men det finns mycket noggranna och bra listor på internet där man kan jämföra olika däcks funktion, säkerhet och pris. Är man lite om sig och kring sig så kan man även lyckas hitta bra däck på någon sälj-site på internet, eller hos bilskroten. Där kan man lyckas hitta nästan helt nya däck, om man har tur. Och till bra och förmånliga priser. Detsamma gäller om man letar helt nya däck. Där kan det även bli billigare om man tar det genom däckverkstaden, som ibland kan ha rabatter.

Fler nyheter