Säg det med en blomma

Säg det med en blomma

En fin krukväxt eller en vacker och väldoftande blombukett är alltid uppskattat och passar att ge bort vid såväl middagsbjudningar och kalas, som till någon man håller extra kär eller kanske bara behöver muntras upp lite. Det behöver inte heller alltid vara så himla märkvärdigt. Med en enkel ros kommer man långt, och för att inte tala om vilken succé det brukar bli med en egenplockad och spretig sommarbukett eller syréner från trädgården. Blommor fungerar alltid och är ett säkert kort att köra på när fantasin lyser med sin frånvaro inför exempelvis presentköp eller gå bort-gåva. 

 

Blomsterspråket

Att röda rosor symboliserar kärlek är de flesta bekanta med. Men har det även betydelse hur många rosor man ger? Och vad betyder egentligen en bukett gula rosor eller ett knippe klassiska nejlikor? Blomsterspråket kan vara kul att kika på och få inspiration av, även om man i slutändan såklart alltid ska välja det man själv tycker passar bäst – oavsett vad det betyder enligt blomsterspråket. Inför mer högtidliga tillställningar, som t.ex. begravningar, kan det dock vara bra att ha koll på vilka slags blommor som lämpar sig bättre och som är mer brukliga vid de speciella tillfällena. Är man inget blomsterproffs kan man alltid få hjälp i en blomaffär eller på en handelsträdgård.

 

 

Besök en blomsterhandel

Vare sig man behöver blommor inför ett bröllop, en fest eller andra tillställningar och uppvaktningar, är en blomsterhandel det rätta stället att gå till. Duktiga och utbildade florister hjälper mer än gärna till att välja ut passande blommor och tillbehör, samt att binda ihop dem till vackra buketter eller kransar. Florister är förstås också utmärkta att rådfråga kring allt som rör blommor, växter och hur olika sorter bör skötas om på bästa sätt. Kika gärna in på https://www.knopenronneby.se/ – en välkänd och proffsig blomsterhandel i Ronneby med lång erfarenhet.