Skivor av makrolon är väldigt användbara i diverse gör-det-själv projekt

11 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

Att bygga egna saker i och utanför sitt hem är något som kan vara både lärorikt, spännande och användbart. Det finns många gör-det-själv projekt som man kan ge sig på utan att det kräver massor av erfarenhet. Genom att söka upp information om vad man ska tänka på samt hur man går till väga så kan man skapa det mesta med egna händer. Något som kan vara väldigt användbart är till exempel ett litet växthus på tomten eller ett skyddande tak över uteplatsen. 

Ett bra tak gör mycket 

Det finns många olika byggnationer man kan skapa själv, det vanligaste är att man bygger en stomme av trä som man sedan sätter ett tak på. Vill man ha ett väldigt tåligt tak så kan man använda sig av makrolonskivor, de är tillverkade av massivt polykarbonat som är en av de mest slagtåliga plasttyper man kan hitta på marknaden. 

Istället för glas

Förutom att makrolon är väldigt hållbart så är det även mycket likt glas vilket gör att skivorna släpper in härligt ljus. Makrolonskivor är användbara som takskivor, vindskydd eller fönster till vinterträdgårdar. Med ett hållbart material behöver man inte oroa sig för busväder, nedfallna grenar eller stenar som skickas iväg över tomten av gräsklipparen. Makrolon kan stå emot väldigt mycket och krossas inte lika enkelt som glas (men det har glasets utseendemässiga fördelar). Sist men inte minst så är makrolon tåligt mot temperaturväxlingar och klarar både höga och låga temperaturer. 

Plastskivor som är som gjorda för hemmafix

Hos e-plast.se hittar man UV-behandlade takskivor i polykarbonat, vilket gör att de inte är känsliga mot solens skadliga strålar och har en lång livslängd. Makrolontakskivorna finns i färgerna klar och brons som antingen släpper in allt härligt ljus eller dämpar det något. Skivorna är också enkla att skära och arbeta med, perfekt för hemma projektet. 

Fler nyheter