Uppgradera lägenheterna med gasspis

06 april 2020 patrick pettersson
Uppgradera lägenheterna med gasspis

Som fastighetsägare gäller det att skilja ut sig. Det är viktigt nu när det har byggts mycket nytt i många städer i Sverige. Omgivningarna och kommunikationerna är centrala faktorer. Läget är naturligtvis oerhört väsentligt, men något som är svårt att påverka när nyproduktionen är på plats. Fokusera en stund på utrustningen i lägenheterna. Det påverkar också vilka hyresgäster du får. Det kan vara värt att tänka på även om du äger ett äldre bestånd med behov av renovering. Vilken färg blir det på väggarna? Kanske välj en gasspis för omväxlings skull?

 

Ljusare tider i mörkare nyanser

Att erbjuda något ljust och fräscht har länge varit en sanning för byggare, mäklare, säljare och köpare. Många vitmålade väggar har setts passera revy på de stora bostadssajterna. Nu talas det om mörkare och mysigare färger på sovrumsväggarna, men också på kaklet i badrummet och köksskåpen. Att utstråla en känsla av ombonat och traditionellt är inte fel. Så det kan vara ett bra tillfälle för reperation av gasspisar Stockholm som har ett stadsnät för gasen, eller att välja den här typen av klassisk vitvara i nya lägenheter. Den går bra ihop med de flesta färger och stilar.

 

 

Tekniska och praktiska krav

Var noga när du väljer vem som ska installera spisen. Se till att använda ett auktoriserat gasinstallationsföretag. Inom EU finns också föreskrifter som är viktiga att följa. Ett viktigt mått när du bygger eller renoverar kök för gasspis är det faktum att fläkten bör sitta högre än för en elspis, där 50 centimeter är standard. Se till att istället ha minst 65 centimeter mellan gasplattor och fläkt. Fundera ett extra varv på utformningen av spishällen och även stänkskydd eller vägg bakom, så att allting är enkelt att rengöra. Gasspisar har många fördelar, men de är ofta lite krångligare att hålla rena jämfört med induktionshällar eller vanliga plattor på en elspis.

Fler nyheter