Att välja ridskola till sitt barn

17 april 2019 Charlotte Kristiansson
Att välja ridskola till sitt barn

Får ditt barn stjärnor i ögonen när ni pratar om hästar? Det kan vara förnuftigt att göra sig vissa tankar om du ska välja ridskola i Stockholm. Du kan ge ditt barn en trygg start om du gör en grundlig undersökning.

 

Tänk på följande:

 

-Antalet av hästar. Om det är väldigt många hästar kanske du ska se dig om efter ett annat stall. Det kan lätt bli oroligt och det är större risk att det sker olyckor.

-Verkar ridlärarna duktiga? De ska dels kunna lära små barn att mästra ridkonsten men även göra det på ett roligt och intressant sätt.

-Ta reda på om man kan få hjälp med att sadla och tränsla hästen. Detta kan vara en stor hjälp om du är hästrädd.

-Ser det ut som att det är ordning och reda i stallet? Det säger ganska mycket om hur hela stallet drivs och hur hästarna mår om det är välstädat.

-Framförallt, verkar hästarna må bra? Hästar som bits och har öronen bakåtstrukna är inga glada hästar.

-Se efter om hästarna är orädda, dvs inte reagerar kraftigt på plötsliga ljud eller rörelser. En säker ridskolehäst ska hålla sig lugn.

-Se om det är möjligt att få en provlektion till ditt barn, så kan du och barnet tänka efter om det är något som ni båda två vill fortsätta med.

-Läs recenssioner om ridskolan för att se vad andra tycker om den.

-Försök om möjligt välja en ridskola som inte ligger för långt bort. Det kan lätt bli en belastning om du ska köra en lång sträcka för att komma dit.

-Fråga andra föräldrar på ridskolan vad de anser om den.

 

Om du följer ovanstående råd är du en bra bit på väg till att ge ditt barn en trygg ridskolestart och en rolig hobby som förhoppningsvis varar i många år!

Fler nyheter