Favoriten för många – en dubbel altandörr

23 juni 2021 patrick pettersson

Har du en katt eller hund som hela tiden vill vara ute när den är inne och inne när den är ute? Kanske känner du samma sak, åtminstone under sommarhalvåret? Den där känslan när du vill vara utomhus hela tiden, men samtidigt vill du krypa in i soffan för att titta på en film eller läsa en bok. Du kanske till och med önskar att du kunde sova utomhus, när det är som varmast under nätterna?

Länder på sydligare breddgrader har ofta en bostad som är lika funktionell på både utsidan och insidan. Man är vana vid att tillbringa hela kvällarna utomhus, i den svalare kvällsluften. Då lagar man mat ute, äter ute och kan till och med sitta utomhus och titta på tv. Det är svårt att göra samma sak under en längre period, när man bor i ett land som kanske har en eller ett par månader av riktig värme vissa år. Men det finns ändå sätt att sudda ut gränserna.

 

 

Förläng din bostad på utsidan

När du bygger ett nytt hus så kan du tänka på att förlänga insidan även på utsidan. Har du stora fönsterpartier så kan du låta en altan, plantering eller gång förlänga intrycket utåt. Det finns också ett annat trick som du kan ta till, när du vill sudda ut gränserna. En dubbel altandörr gör att du kan öppna upp ett större parti i fasaden, så att det känns som om du får ett extra rum.

Väljer du en färg på dörrarna som stämmer med övriga dörrar i huset, så förstärker du känslan ytterligare. Om det är en idé som du vill fundera på så kan du hitta många dörrar genom att göra en sökning på dubbel altandörr. Då hittar du sidor som exempelvis https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr, där du kan hitta dörrar i olika färger, material och utformningar. 

Fler nyheter