Skydda kontoret med ett företagslarm

17 maj 2021 jonas olsson

Många skulle säkert hålla med om att det värsta oljudet som finns är den signal du har som alarmsignal på mobiltelefonen. Det vill säga den melodi av ljud som de tidiga morgnarna berättar för dig att det är slut på skönhetssömnen. 

Nu är det dags att hasa sig upp, äta en smaklös frukost och trängas på bussen bland snoriga barn för att ta sig till ett meningslöst jobb du hatar. Bara för att komma till kontoret och inse att ni har haft inbrott på jobbet under natten. 

Tjuvarna har tagit datorer, iPads och prinsesstårtan i frysen ni sparat till din kollegas födelsedag idag. Den skulle ni äta till eftermiddagsfikan allihop. Trots att ni har ett larm på kontoret, som sätter ditt morgonalarm i ett annat perspektiv, så fick alltså tjuvarna med sig många värdefulla ting. Frågan är vad mer de hade roffat åt sig om larmet inte hade tjutit och lockat hit säkerhetsvakterna. 

Som insektsspray för tjuvar 

Fundera lite mer på det där larmet ni har på jobbet. Tänk dig att behöva jobba i ett sådant oljud. För det är ju faktiskt det tjuvarna gör. Göra inbrott är ett sätt för dem att försörja sig. Det behöver inte dröja särskilt länge, bara någon hundradels sekund av rörelse i lokalen, innan ett företagslarm sätter igång att skrika för full hals.  

Ingen vill vara kvar i en sådan miljö längre än nödvändigt. Det förstår vem som helst. Föreställ dig att ett sådant larm satt igång på ditt kontor när du försökte sitta och dokumentera. 

Du hade antingen dragit därifrån illa kvickt. Likadant är det med tjuvarna. De har dessutom pressen på sig att många företagslarm är kopplade till en säkerhetstjänst som skickar ut vakter för att kolla läget och i bästa fall gripa tjuvarna på bar gärning. Larmet är på så vis lite som insektsspray för tjuvar.

Fler nyheter