Tidlös och vacker design

11 december 2019 jonas olsson
Tidlös och vacker design

Det danska designföretaget Menu skapades år 1976 och har sedan starten levererat skandinavisk design av hög kvalitet. Det som började med ett Irish Coffee set skulle visa sig växa till något riktigt stort. Menu arbetar med många kreativa och duktiga skapare från design- och arkitektvärlden. I spetsen hittar vi företagets Brand & Design Director Joachim Kornbek Engell-Hansen. Deras filosofi är att design ska vara enkelt, de vill fokusera på det som är viktigt för att skapa en vackrare värld. I Menus breda sortimentet kan du hitta allt från lampor, stolar och speglar till grytunderlägg, tvålpumpar och krokar.

 

 

Design som förenar

 

Genom vacker och funktionell design kan människor förenas, inspireras och experimentera. Det här har Menu tagit tillvara på när de utformat sina produkter. Med sin passion för enkel design vill de skapa en öppensinnad och naturlig atmosfär som suddar ut gränsen mellan hem och arbete. För att kunna göra detta strävar Menu efter att deras kollektion ska ha ett sammanhängande uttryck, produkterna ska passa in i omgivningen samtidigt som de ska komplettera varandra. Därför vill de också ha nära samarbete med skickliga hantverkare runt hela världen, för att kunna skapa modern och tidlös design som kan göra ett större intryck.

 

Tidlös och modern belysning

 

Det är inte för intet som Menus vackra lampor anses vara värda det högre priset. En bästsäljare är JWDA-takpendeln, som skapades av designern Jonas Wagell med inspiration från den traditionella oljelampan. Trots att lampan är väldigt minimalistiskt utformad i betong utstrålar den mjuka formen och det fina glaset värme. Med den är inte bara en fröjd för ögat, den är också funktionell. Med sin dimmer kan pendeln lysa upp precis lagom i alla hemmets vrår, oavsett om den hänger över matbordet eller skrivbordet. Är du ute efter den här eller någon annan vacker lampa från Menu kan du hitta en återförsäljare på nätet.

Fler nyheter